אסתטיקה דנטלית – מטיפול פרקטי לטיפול אסתטי

בעבר, טיפולי השיניים היו בעיקר פרקטיים ונועדו אך ורק כדי להחזיר למטופל את היכולת לתפקד כשורה. במלים אחרות, אמנם הטיפול השיג את מטרתו אך המטופל עדיין לא היה ממהר לחייך חיוך רחב ומלא שיניים מאחר וההיבט האסתטי היה זניח, והמראה החיצוני היה בהתאם. אך בשנים האחרונות חל שינוי בתפישה ורופאים החלו לשים דגש על אסתטיקה דנטלית, כלומר מתן טיפול פרקטי אך בעל גוון אסתטי.

אסתטיקה דנטלית הוא תחום רחב שמכסה כמה סוגים של בעיות, חלקן בעיות פרקטיות שפוגעות בתפקוד היומיומי ובעיות אחרות שהן אסתטיות במהותן.

אסתטיקה דנטלית

שיקום פה תוך שמירה על אסתטיקה דנטלית

כיום מבינים ברפואת השיניים שתיקון של בעיה בחלל הפה צריך להיות לא רק פרקטי אלא גם יעיל מבחינה אסתטית. הדבר בא לידי ביטוי בטיפולים שונים שעוסקים בשיקום הפה, החל מהלבשת כתר על שן שנשברה ועד להתקנת שתל במקום שן אחת או יותר שאבדו. מדובר בטיפולים הכרחיים שמשפיעים באופן ישיר על יעילות הלעיסה של המזון שאנו אוכלים ומכך גם על יעילות תהליך העיכול שלו. גם שימוש בסתימות לבנות, בהן אי אפשר להבחין בקלות בעין במבט מהיר, נכנס לקטגוריה זו.

מחקרים הוכיחו כי מטופלים שעברו טיפול פרקטי אשר שמר על האסתטיקה הדנטלית חיזק את תחושת הביטחון העצמי שלהם ואת דימוי המראה החיצוני, מה שהוביל לשיפור משמעותי באיכות חייהם.

לחייך מבלי להתבייש

כאמור, טיפולים של אסתטיקה דנטלית יכולים לטפל במגוון של בעיות קוסמטיות שעלולות לגרום לנו להתבייש בחיוך שלנו ואף אולי לחוש לא בנוח במסגרת אירועים חברתיים מתוך חרדה מה יגידו או יחשבו עלינו.

להלן כמה דוגמאות לטיפולים שימושיים שנכנסים תחת הקטגוריה של אסתטיקה דנטלית:

  1. סגירת רווחים בשיניים קדמיות – חלקינו נולדים עם רווחים בין השיניים הקודמות. על אף שמבחינה פרקטית אין בזה שום נזק משמעותי, במקרים מסויימים הרווחים הללו עלולים לגרום למטופל לחוש לא בנוח ולערער את הדימוי העצמי שלו. את רווחים אלה ניתן לסגור באמצעות ציפוי של השיניים על ידי קומפוזיט, חומר מרוכב שמודבק אל תוך הרווח ומוקשה בעזרת חשיפה לאור.
  2. הלבנת שיניים והסרת כתמים – במהלך חיינו השיניים עלולות לשנות את הגוון שלהן בגלל חשיפה ממושכת לחומרים שונים, החל ממזון ושתיה ועד לעישון מרובה. לפעמים גם הגנטיקה משחקת תפקיד כאן, אך נשמור את ההתעמקות בנושא זה לפעם אחרת. בכל אופן, התוצאה היא היווצרות שיניים צהובות או שחורות. במסגרת הליך הלבנת שיניים ניתן להבהיר את הגוון של השיניים הטבעיות כדי להחזיר אותו כמה שיותר קרוב לצבעו הלבן המקורי.
  3. יישור שיניים – שיניים עקומות עלולות להיגרם מפאת חוסר מקום של השן לבקוע החוצה, מה שמוביל לשיניים שבולטות פנימה או החוצה ואף לפעמים לא לבקוע כלל ולהישאר כלואות בתוך הלסת. לא מדובר בהכרח רק במפגע אסתטי אלא לעתים גם למקור לחוסר נוחות עבור המטופל. ניתן לטפל בבעיה זו באמצעות טיפול אותודנטי, המפעיל לחץ עדין על השיניים כדי ליישרן.

אסתטיקה דנטלית

שלבים בטיפול

כדי להעניק למטופל את הטיפול האסתטי הטוב והמתאים ביותר עבורו, עליו לעבור כמה שלבים.

השלב הראשון הוא שיחת היכרות בין המטופל לבין רופא השיניים. בשיחה זו המטופל יסביר לרופא מה בעצם מפריע לו – האם יש לו שן עקומה שצריך ליישר? האם הוא אינו מרוצה מגוון הצבע של שיניו? וכ'ו.

השלב הבא הוא שלב האבחון. אחרי שהרופא הבין את הסיבה שהביאה אליו את המטופל, לפני שבכלל ניגשים לטיפול הוא יערוך כמה בדיקות. הבדיקות הללו יכולות לכלול, על פי צורך כמובן, צילום פנורמי של חלל, מדידה של מבנה הלסת ובדיקה של קו החיוך שלכם.

לאחר מכן, רופא השיניים יבנה תכנית טיפולים מפורטת שתסביר אילו הליכים הוא מציע למטופל לעבור, החל מיישור שיניים ועד שימוש בכתרים יחודיים או או ציפויים מיוחדים בשאיפה להשיג את התוצאות המתבקשות.

קיבלתם סוף-סוף את החיוך המושלם עליו חלמתם? מזל טוב! אבל העבודה עוד לא הסתיימה וכאן נכנס לתמונה שלב השימור. חשוב שהשיניים היפות שלכם יחזיקו מעמד לאורך זמן, לכן בתום  הטיפול תקבלו הדרכה מפורטת כיצד לתחזק את השיניים באופן יומיומי כדי שתהיה לכם סיבה להמשיך לחייך בפה מלא.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *