השתלת שיניים איכותית מתחילה בשתלים דנטליים איכותיים
אתם עומדים לעבור השתלת שיניים – בדרך לשיקום מוצלח של הפה וקבלת שיניים חדשות אולי תהיתם- מה בעצם הולכים להכניס לי לפה? מה הם שתלים דנטליים ואילו סוגי שתלים קיימים?
מה הוא שתל דנטלי?
שתלים דנטליים מודרניים כפי שאנו מכירים אותם היום הומצאו בשוודיה לפני למעלה מ 40 שנים מאז ועד היום גדל שוק השתלים הדנטליים והתפתח וישנם כיום סוגים רבים של שתלים על פי הצרכים השונים של ההשתלה ומצב לסתו של כל מטופל.
שתל דנטלי הינו למעשה בורג העשוי טיטניום- מתכת קלה, חזקה ועמידה בפני קורוזיה. תפקידו של השתל הוא להחליף את שורש השן ולעגן את השן בתוך הלסת. כמו כן, על השתל למנוע ספיגת עצם- תופעה הנוצרת כאשר אין לחץ או גירוי טבעי סביב העצם. שתל טוב מפעיל את הלחץ הרצוי על העצם ומעוגן בתוכה היטב.
אילו סוגים של שתלים דנטליים קיימים?
כיום, השתלים הנמצאים בשימוש הינם בעלי צורה קונית או צילינדרית. ישנם שתלים המיוצרים במקומות שונים בעולם, בעלי תווי תקן שונים- כאשר האמריקאי הוא המחמיר ביותר.
בנוסף לשתלים הסטנדרטיים ישנם סוגי שתלים נוספים.
שתלי בלייד- המוחדרים ללסת באופן הדומה ללהב, אך השימוש בהם פחת בשל הנזק שהם עלולים לגרום ללסת בעת הוצאתם.
שתלי דיסק– המשלבים צורה של שתל בלייד ושתל בורגי- השימוש בהם כדאי במקרים קיצוניים של חוסר עצם.
שתלים זיגומטיים– שתלים ייחודיים שנועדו לתת מענה למקרה של חוסר עצם בלסת העליונה. השתלים האלו הם ארוכים יותר ומעוגנים בעצם הלחי (הזיגומה) במקום בעצם הלסת שחסרה.
שתלי זירקוניה– סוג מיוחד של חרסינה המחליף את הטיטניום, ושתלים להרמת סינוס– שתלים חדשים שפותחו בשנים האחרונות ומספקים מעבר פנימי לתעלות הסינוס על מנת לבצע הרמת סינוס.
עשרות חברות מייצרות כיום שתלים דנטליים שונים ורק רופא מקצועי ומומחה בתחומו יוכל לבצע את הבדיקות הדרושות ולהתאים את השתל האופטימלי למטופל. חשוב להבין ששתלים דנטליים איכותיים מחזיקים מעמד זמן רב יותר, גורמים לפחות סיבוכים ונקלטים טוב יותר ברקמת החניכיים.
לכן, אל תתפשרו על איכות השתלים הדנטליים.