השתלת שיניים נעזרת בעצם הלסת כבסיס לשתלים, אבל מה קורה כשיש חוסר אובדן בעצם הלסת? האם השתלת עצם בלסת היא הפתרון היחיד?
הלסת שלנו מורכבת משתי עצמות – עצם הלסת העליונה ועצם הלסת התחתונה. העצם העליונה מהווה את החלק התחתון בגולגולת והעצם התחתונה היא עצם עם מפרק שמאפשרת את פתיחת וסגירת הפה.
השיניים שלנו יושבות על עצמות הלסת וגם שתלים דנטליים ששותלים בתהליכי השתלת שיניים מתבססים על עצם הלסת לצורך קיבוע שלהם. הבעיה היא שפעמים רבות אנשים שסובלים מחוסר בשיניים או מדלקות חניכיים כרוניות סובלים מאובדן הולך וגובר של עצם בלסת ואז יש קושי להשתיל שיניים במקום השיניים החסרות.
השתלת שיניים, השתלות שיניים ואובדן עצם בלסת
למה קורה אובדן עצם?
כאשר יש שיניים תותבות או חוסר בשיניים הגוף "מבין" שאין יותר צורך בשיניים ומכאן שאין גם צורך בעצמות הלסת שמחזיקות אותן. לכן, הוא סופג חזרה לגוף את החומרים שבונים את עצמות הלסת ונעזר בהם במקומות אחרים בהם הם נחוצים בגוף.
אז מה עושים?
יש מספר פתרונות שרופאי שיניים משתמשים בהם במקרה של מחסור בעצם לפני שמבצעים השתלות שיניים:
השתלת עצם בלסת (אוגמנטציה) – בגלל שהחלק העליון של עצם הלסת לא מספיק להחזיק את השתלים בונים תחליף לעצם שיכול להתבסס על עצם ממקום אחר בגוף או על עצם סינטטית.
all on 4 גמישה – בשיטה זו, שעליה מתבססת השתלת שיניים ביום אחד, נעזרים ב-4 ברגים בלבד, 2 בלסת העליונה ו2 בתחתונה שעליהם יושבות כל השיניים ואין צורך לבנות את השיניים, שתל עבור כל שן.
במקרה כזה יש כיום יכול למקם את 2 הברגים בכל לסת בצורה גמישה יחסית כך שהם יהיו במקומות שבהם יחסית צפיפות העצם גבוהה.
שתלים זיגומטיים – כיום ניתן לבצע השתלות שיניים ביום אחד כשבמקום להשתמש בעצם הלסת שחסרה מקבעים את השתלים לזיגומה, עצם הלחיים שממוקמת מתחת לעין.
אני שמחה לקרא על השיטה של השתלת שיניים ובניית תותבות ולהעזר בעצמות מתחת לעין שהן נקראות זיגומה zygoma
היכן בארץ מבצעים נתוחים כאלה והאם השיטה נלמדה על ידי מאולו פאולו בליסבון בפורטוגל
אשמח לשמע מכם. אני מעוניינת לדעת יותר פרטים ומי המומחה לנתוח כזה
בתודה מראש